Luchtgommen

Hout, metaal en steen reinigen voor nieuwe afwerkingslaag

Droge straaltechniek

Met luchtgommen blazen we bij HQcoating oudere meubels nieuw leven in. We passen de droge straaltechniek meestal toe op hout en fineer. Luchtgommen kan je vergelijken met zandstralen, maar dan duurzamer. Minder hard ook, vandaar de naam gommen. We reinigen de bovenlaag van je houten, metalen of stenen object met behulp van een keramische korrel onder lage druk. Omdat we werken met maximaal 2 tot 4 bar verwijderen we de oude bovenlaag zonder de ondergrond te beschadigen. De basis is dan meteen klaar om opnieuw te behandelen.

Voordelen luchtgommen

Typerend voor luchtgommen zijn de constante en exacte dosering, de lage straaldruk en het fijne straalmiddel. Hierdoor blijven details bewaard, denk maar aan een antieke houten stoel. Het grote verschil met zandstralen is dat je bij luchtgommen geen chemische producten nodig hebt. Verdere voordelen:

 

    • Snelle en efficiënte reiniging van verschillende oppervlakken
    • Zeer beperkte inslag en dus minder agressief dan de meeste andere methodes
    • Ecologisch verantwoorde straaltechniek
    • Toepasbaar op hout, metaal en steen
    • Meteen een nieuwe afwerking mogelijk

Vakmannen in luchtgommen 

 

Luchtgommen wordt dikwijls toegepast op hout en fineer, vaak zijn dat oude meubelen. Specialistenwerk dus, want die wil je liefst zo goed mogelijk soigneren. Ook het kwalitatieve gereedschappen, zoals een straalketel, -pistool, – middel en compressor zijn een hele investering. Ga je zelf aan de slag en kies je voor een goedkope variant, is de kans op schade aan je meubels groot. Als expert hebben we bij HQcoating het juiste materiaal in huis.

En zijn we bovendien gespecialiseerd in de perfecte afwerking, fraai eindresultaat gegarandeerd. Blijkt luchtgommen toch niet de geschikte manier om jouw object te reinigen of te behandelen, kunnen onze specialisten je adviseren over de andere mogelijkheden.

Vragen over luchtgommen? Offerte? 

Contacteer HQcoating